United Way Romania lansează un call de proiecte sociale pentru București, Cluj, Timișoara și zonele limitrofe

Organizația oferă o finanțare maximă de 360.000 lei pentru o perioadă de maxim 36 de luni pentru proiectele din zona București și de 150.000 lei pentru cele din proximitatea orașelor Cluj și Timișoara.  ONG-urile interesate de aceste oportunități trebuie să completeze un formular online până la data de 7 octombrie.  Sunt considerate eligibile proiecte sociale care:

  • au o abordare integrată a problematicii sociale şi pot oferi servicii sociale complementare (dezvoltate de organizaţie sau în parteneriat) în vederea găsirii de soluţii cu impact pe termen mediu sau lung. De ex: proiectele educaţionale care au capacitatea de a oferi şi servicii de consiliere socială şi vocaţională pentru părinţii copiilor, integrarea/reintegrarea acestora pe piața muncii.
  • dezvoltă parteneriate reale şi eficiente, în care părţile sunt implicate activ pentru crearea unei reţele de servicii în comunitate cu scopul îmbunătăţirii situaţiei persoanelor dezavantajate. Spre exemplu, proiectele pot viza asistenţa pentru copii oferită în cadrul unui centru de zi de către o organizaţie specializată în acest sens şi consiliere şi orientare profesională pentru părinţi şi fraţi, oferite de către o altă organizaţie care are experienţă în acest gen de servicii.
  • produc un impact real – cuantificabil şi vizibil – în rândul grupului ţintă şi/sau a comunităţii;
  • dau dovada unei creşteri semnificative a rezultatelor şi a eficienţei programului de la un an la altul.

Sursa: United Way România