Prin jocuri și experimente, 114 copii din județul Iași au explorat, timp de 5 zile, noțiuni de bază din știință, artă și tehnologie și cum le pot aplica în situații reale, în cadrul Școlilor de Vară STEAM gratuite coordonate de Fundația Comunitară Iași. Activitățile au fost susținute de mentori cu experiență din rețeaua Științescu, și au acoperit teme diverse, de la robotică, imprimare 3D și artă digitală la chimia Sistemului Solar sau a apei.
- La Școala de Vară „STEAM CAMP”, organizată de Asociația Rediu lui Tătar, în colaborare cu Centrul Cultural Tăuteşti și Şcoala Gimnazială Rediu, în perioada 05-09 august, copiii din clasele primare și gimnaziale au participat la ateliere practice în care apa, elementul principal, a fost folosită pentru a explica noțiuni de bază dinl știință, tehnologie, artăși inginerie. Sesiunile de învățare și experimente s-au împletit cu momente de joacă și muzică, în care emoţiile copiilor au fost centrul de interes.
- La Școala de Vară „Noi Orizonturi”, organizată de Fundația Academică IF 2000, în colaborare cu Primăria Cotnari și Biblioteca Orășenească „Universul Cunoașterii” Târgu Frumos, în perioada 26-30 august, copiii din gimnaziu, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani au participat la ateliere de: robotică, imprimare 3D, artă digitală și desen, chimia Sistemului Solar și Astronomie pentru începători.
Activitățile fac parte din programul Școli de Vară STEAM, dezvoltat de Federația Fundațiile Comunitare din România cu sprijinul Pepco România, și au fost gândite să aprindă curiozitatea copiilor pentru știință şi tehnologie.
Programul Școli de Vară STEAM a fost dezvoltat de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România (FFCR) cu sprijinul Pepco România și implementat în perioada iulie-septembrie 2024 în 20 de comunități din țară, prin Fundațiile Comunitare Banatul Montan, Brașov, Buzău, Galați, Iași, Mureș, Odorheiu Secuiesc, Timișoara, Țara Făgărașului și Vâlcea. În plan local, Școlile de Vară STEAM din Rediu și Tg.Frumos au fost coordonate de Fundația Comunitară Iași. Mai multe informații despre programul național sunt disponibile pe ffcr.ro.